• Postbus 51072 ,3007 GB Rotterdam
  • 31 10 340 0915
  • info@savealife.nl
  • Go to Home
  • 31 10 340 0915
  • info@savealife.nl
Logo
  • Ramadan en kurbani:

Het ondersteunen van behoeftigen door gebruik te maken van de islamitische vastenmaand ramadan en het islamitische offerfeest kurban. Tijdens de ramadan worden onder meer voedselpakketten uitgedeeld. Tijdens de kurban ontvangen de behoeftigen vleespakketten.

Een gift tijdens de ramadan is niet zomaar een gift voor de Moslims. Naast dat u een gezin een week lang van voedsel voorziet geeft het ook hoop en kracht. Hoop dat men elders op de wereld hen niet vergeten zijn. Het voedselpakket zorgt ervoor dat ze deze maand zonder zorgen over het eten kunnen doorbrengen en genieten van de heilige maand zoals iedere moslim.

Save a Life heeft in tijdens de belangrijke Islamitische maand van Ramadan 2011 een inzamelingscampagne gehouden om de ergst getroffen groep in de droogt en hongersnood in Somalië bij te staan, namelijk de kinderen. en de vrouwen.

Het project zijn 37 Kurban (Vlees) uitgedeeld, en met de steun van de donateurs, heeft Islamic Relief vorig jaar meer dan 90.000 Kurban kunnen uitdelen aan meer dan twee miljoen begunstigden.

De wereld kent verschillende natuurrampen, armoede en/of oorlogen. Door deze omstandigheden is het voor sommige mensen onmogelijk om tijdens de eid-ul-adha (offerfeest) een offer te brengen. Vaak hebben mensen in de getroffen gebieden de financiële middelen niet om zichzelf van dagelijks voedsel te kunnen voorzien.

Tijdens het slachtfeest worden moslims aangemoedigd om een derde deel van hun vlees met armen en behoeftigen te delen. In deze context biedt Save a Life moslims de mogelijkheid via de organisatie om een kurban (offer) te schenken aan de meest kwetsbaren (de armen, weduwen, wezen, ouderen, gehandicapten en vluchtelingen) in Somalia. de meeste mensen ontvingen vers vlees.