• Postbus 51072 ,3007 GB Rotterdam
  • 31 10 340 0915
  • info@savealife.nl
  • Go to Home
  • 31 10 340 0915
  • info@savealife.nl
Logo

Project Help de kinderen in Somalie

Voor een van onze projecten om de problemen van de droogte te bestrijden hebben we gekozen om mensen bewust te maken van wat er gaande is in Somalië. Ditmaal is zijn onze kinderen de doelgroep, omdat zaken als deze een groot invloed hebben op hun manier van leven. Ook zorgt

Vanwege die redenen zijn wij met een nieuw project begonnen om een PowerPoint presentatie aan basisschool leerlingen te geven. Met name de groepen 5,6,7 en 8. Elk groep krijgt van een gastspreker een 20 minuten durende presentatie over de oorzaak, problemen en mogelijke steun omtrent de huidige droogte in Somalië.

Wij zijn vrijdag 26 augustus begonnen met de eerste basisschool (Yunus Emre) in Den Haag. Deze school gaf ons een ochtend verdeeld per 20 minuten aan elke groep. De leerlingen kregen een presentatie te zien met foto's en korte teksten hierbij een uitgebreid uitleg hoe elk situatie werd ervaart door de slachtoffers (van het vluchten van hun woongebieden tot het arriveren in de vluchtelingenkampen).

In die 20 minuten werden de leerling- en in de schoenen van de slachtoffers geplaatst, om zo de leerlingen meer bewust te maken over de situatie. Aan het einde van de presentatie kregen de leerlingen de gelegenheid om zelf vragen te stellen.

Zo vroegen ze bijvoorbeeld waarom die mensen niet naar Europa werden overgebracht en vragen zoals waarom er geld wordt gestuurd als er daar naar zeggen toch geen voedsel aanwezig is.

De leraren en de leerlingen waren enorm enthousiast over de presentatie en beëindigden na elke presentatie met een ovatie.

Bij sommige klassen hadden de leerlingen tot een bedrag van 368 euro verzameld in der loop van het project, en hebben velen hun ouders over-gehaald om een bijdrage te leveren. Deze project was met een enorm succes voor ons begonnen en hopen wij dat meer scholen zich hiervoor aanmelden.

Wij bedanken basisschool Yunus Emre in Den Haag en Al hiday Basisschool in Nijmegen voor hun hartelijke welkom, hun bijdrage aan dit project en hun hulp aan de slachtoffers van Somalië.

Project Summary

Project : Noodhulp
Plaats: Mogadisho
Aantal begunstigden: 250 Met de

Donate